Våga vara bra!

4 maj, 2013 | By

Nyföretagarcentrum loggaIgår hade jag två föreläsningar på raken hos Nyföretagarcentrum, på temat ”Våga Vara Viktig! – hur bra du är och hur du är bra”.  Stämningen var varm och härlig,  och responsen toppen. Det var sådana där föreläsningstillfällen då man verkligen skulle vilja ha mer tid.

Samtalet som följde efter det första föreläsningstillfället kom att kretsa kring fenomenet med bekräftat duktiga personer som har svårt att inse sina egna styrkor, till och med när de bekräftas av en applåderande publik, en stor TV-publik, eller av nöjda stamkunder.

Varför vågar vi inte vara bra? Vad är det som gör att tvivlet gror i oss, trots att bekräftelsen vi får borde vara bevis nog för att vi inte bara duger, utan till och med excellerar, i det vi gör? Och nej då, det är inte bara du som väntar på att bli avslöjad som en bluff – det gör vi alla, någon gång ibland eller alldeles för ofta, beroende på person och personlighet.

Det är tydligt att det inte räcker med bekräftelse från andra för att vi ska tro att vi är bra. Å andra sidan kanske det inte ens behövs bekräftelse från andra…

Kanhända behöver vi tänka tanken att vi är bra, såpass många gånger att den tanken slår rot i hjärtat ordentligt. Om tanken får fäste, så att den känns i hela kroppen, då kan den äntligen bli självklar. Då kan vi förhoppningsvis våga vara så bra som vi är.

Inlagd i: Våga Vara Viktig! | Tags: , , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras