Våga vara annorlunda!

16 maj, 2013 | By

IMG_3447Tidigare i veckan var jag med om en både ny, annorlunda och härlig upplevelse, när jag föreläste om ”Hur bra vi är och hur vi är bra”

Det nya i upplevelsen var att bli teckentolkad under en hel föreläsning. Det är något som kräver en stunds tillvänjning, men som – när man vant sig – är rätt häftigt. Jag menar, det är ju helt fantastiskt att någon ägnar sig helhjärtat åt att tolka allt jag säger och anstränger sig för att återge mitt budskap så som jag försöker förmedla det. Häftigt verkligen!

Den annorlunda biten var att jag fick prova på att vara funktionshindrad. I en miljö där normen är att alla talar teckenspråk och ”sorlet” runt fikabordet känns väldigt tyst för oss hörande, där är det inte enkelt att hänga med när allt man kan på teckenspråk är sitt förnamn… Jisses vad tacksam jag var för tolkarna!

När min föreläsning var färdig önskade jag mig verkligen en kamera. För jag fick den härligaste applåd jag någonsin sett. Ja, du kan ju själv tänka dig hur man applåderar när ljud inte spelar någon roll…

Inlagd i: Våga Vara Viktig! | Tags: , , , , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras