Plötsligt händer det

9 april, 2013 | By

IMG_2983Vid ett besök på en av Talarforums öppna föreläsningar blev jag presenterad för den talaransvarige. Han var artig och trevlig, men gjorde det mycket klart för mig att de inte befattar sig med föreläsare som inte är väldigt väl etablerade redan. Talarforum är störst, därför kan de vara kräsna – vilket de också är.

Utan större hopp berättade jag om mig själv, och om mina visioner att inom några bli en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Någonstans under de få minuter som vårt samtal varade måste min ambition och min charm samverkat, för plötsligt hände det…

”Jag ska gå på min magkänsla. Du får en audition på 30 minuter hos oss”

Vägen till att uppnå min vision är fortfarande lång och troligtvis inte särskilt enkel. Men ibland går man inte längs vägen med ett litet steg i taget – ibland tar man några danssteg framåt istället.

I april och maj kommer jag att lägga mycket tid på att öva på att hålla min föreläsning, Våga Vara Viktig! med tema kompetens, på 30 minuter istället för de en eller två timmar den normalt brukar ta.

Till glädje för de företag och organisationer som vill ha en halvtimmes inspiration så gör jag denna kort-föreläsning utan kostnad just nu, för att få övningstillfällen. Det är sällan roligt att jobba utan betalning, men just nu är det faktiskt det.

Inlagd i: Föreläsare & Författare | Tags: , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras