Inspiration

8 mars, 2013 | By

I onsdags hade jag förmånen att ledas genom en inspirerande eftermiddag av Karin Adelsköld. Karin agerade både moderator och sedan föreläsare på ett event anordnat av Mitt Företag.

Förutom att Karin inspirerade och roade om vartannat (eller snarast i vartannat) så är hon själva sinnebilden för att våga vara viktig och ta plats.

Vägen från Ingen till Någon, vägen från gnäll till kul, vägen från kulturtant till cool chick – i Karin Adelskölds tappning blev det som en skrattfylld bergochdalbanefärd istället för en sedvanlig titta-hur-jag-lyckades-följ-mitt-exempel-så-kan-du-också-föreläsning.

Vad är då skillnaden på alla de andra inspirationsföreläsningar jag regelbundet går på och det Karin A levererade?

Ja, den mest uppenbara skillnaden är att de flesta ”inspiratörer” som visas upp är män, killar, grabbar och gubbar. En annan skillnad är att Karin är rolig på riktigt och inte bara lite lättsamt småfånig på scenen.

Den största skillnaden för mig är dock att jag kände att Karin Adelsköld kunde personifiera det jag försöker förmedla i den här bloggen – Våga Vara Viktig!

Jag har helt enkelt skaffat mig en ny hjälte! För någon som kan starta en sajt som www.lillagumman.se och som kan visa hur fel en sexistisk och dryg typ som Peter Wahlbeck har – det är verkligen någon som vågar vara viktig!

Inlagd i: Våga Vara Viktig! | Tags: , , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras