Ha kul på jobbet

26 mars, 2013 | By

Inget jobb går att göra bra om det inte finns stunder avIMG_2977 glädje och tillfredsställelse i jobbet. Och riktigt bra jobbar vi ju bara om vi får ha riktigt kul.

Hur gör man då om man har ett riktigt tråkigt jobb? Om det är svårt att hitta bekräftelse och tillfredsställelse i jobbsituationen? Vad gör man till exempel om man har jobbet att vara arbetssökande?

För att orka ha ett jobb som alstrar mycket negativ energi (som ett jobb där man får väldigt många nej, och som har en rätt låg status, och en låg lön) så behöver man se till att ha så mycket roligt som möjligt. Det är helt livsnödvändigt med påfyllnad av energi, för att inte gå helt i däck.

Det är inte ovanligt att den som har jobbet att vara arbetssökande börjar må såpass dåligt att jobbsökandet blir lidande.

Att hela tiden vara orolig för ekonomin, att alltid känna att man är lite av en andra klassens medborgare, att inte få någon bekräftelse från kollegor när man gjort något bra, att inte ha någon att diskutera svårigheterna i jobbet med – det sliter!

Vad är då mitt råd? Jo, att försöka att ha roligt! Som till exempel:

Begränsa stunderna du sitter vid datorn (eller tidningen, telefonen, företagsregistret, etc) och letar efter möjliga jobb att söka – varva med helt andra saker som du verkligen gillar att göra (tänk energipåfyllnad!)

När du skrivit färdigt en ansökan – ge dig själv en belöning! (vad som funkar för dig vet bara du)

Sätt upp mätbara mål (antal telefonsamtal till arbetsgivare på en dag, antal skickade ansökningar på en vecka, antal nya kontakter (t ex via nätverkande) under en vecka, etc) – tävla mot dig själv!

Skriv ner allt du åstadkommit och gör en daglig summering och en veckosummering – det är så lätt att glömma bort allt bra du åstadkommit när slutmålet känns långt borta.

När du är less på att skriva alla dessa seriösa ansökningar – skriv en helt galen ansökan till ett jobb du är säker på att ändå inte få (om inte annat så framkallar det ett småleende både hos dig själv och hos den som läser din ansökan)

Vad brukar du tycka är kul på de jobb du har och har haft? Försök få in sådant i din jobbsituation idag. Det finns många olika sätt att göra ett jobb på. Jobbet att vara arbetssökande är definitivt ett jobb som bara blir bättre och effektivare ju fler olika sätt du gör det på.

Ju roligare du har på jobbet desto effektivare blir du. Blir du effektivare och har mer energi i ditt jobb så kommer du givetvis att göra jobbet bättre. Och det som skiljer jobbet att vara arbetssökande från andra jobb är, framför allt, att ju bättre du blir på ditt jobb – desto fortare blir du av med jobbet!

Så ha kul!! :-)

IMG_2984

Inlagd i: Jobbet Att Vara Arbetssökande | Tags: , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras