Att våga vara bra

19 november, 2013 | By

Kunskapsdagarna LundHäromdagen föreläste jag på Kunskapsdagarna i Lund. Det är alltid roligt att delta i Kunskapsdagarna, men extra roligt för mig att besöka min ”alma mater”. Dagen förgylldes också lite extra av att kollegan Torkild Sköld dök upp.

Vi kom att prata om vikten av att leva som man lär, vilket Torkild haft oerhörd nytta av det här året. Torkild pratar om Personligt Ledarskap, och det är verkligen ett koncept att hålla i handen i tuffa tider.

Själv föreläser jag ju om att Våga Vara Viktig! och väldigt ofta handlar det om ”Hur bra vi är och hur vi är bra”. Jag tycker att jag lever som jag lär, eftersom jag så ofta jag har tillfälle som chef berättar för mina medarbetare att jag uppskattar deras insatser och kompetens. För mig är det en naturlig del av vardagen att se och berömma det som är bra, vem jag än upptäcker det hos.

”Men du själv då?” frågade en annan föreläsarkollega lite insinuant ”vågar du vara bra själv, på riktigt?”

Jag? Vaddå? Jag erkänner väl att jag är bra… gör jag ju… står ju till och med på scen och säger ”Jag är bra!” Flera gånger om året.

Som sagt var. Det är viktigt att leva som man lär. Även jag behöver säga att jag är bra, även utanför scenen. Och eftersom jag – med rätta – hävdar att jag inte är bättre chef än vad min personal gör mig till, och att jag inte är bättre föreläsare än vad min publik gör mig till, så använder jag ett utlåtande från en av mina åhörare i Lund, som både hyllning till min egen förmåga och som hyllning till alla dessa personer som gör mitt jobb både möjligt och fantastiskt roligt:

”Jag var på Kunskapsdagarna och tyckte det var en mycket inspirerande dag. Alla seminarierna var intressanta och föreläsarna var mycket duktiga på de olika områden som de höll föredrag om. Den som var absolut bäst var Nina Sjöstrand. Det man fick lära sig på hennes seminarie kommer jag att använda mig av. Skulle gärna haft henne som chef!”

För att citera mig själv: Jag är bra. Jag är faktiskt jättebra. Och emellanåt så är jag till och med bäst. :-)

Inlagd i: Våga Vara Viktig! | Tags: , , , , ,

Om skribenten (Skribentens profil)

Nina Sjöstrand har erfarenhet från en lång rad branscher och är nu verksam som föreläsare, författare och organisationsutvecklare.

Inga kommentarer kan göras